SRI bjuder in till författarkvällar med tema säkerhet och samhälle

Under hösten lanserar vi på SRI författarkvällar för våra kunder. Det övergripande temat för träffarna är säkerhet och samhälle – som självklart ligger oss mycket varmt om hjärtat – och ett flertal olika områden kommer att belysas under hösten, vintern och våren. Under dessa tillfällen får deltagarna möjlighet att lyssna på- lära sig av- och diskutera med författaren kring kvällens bok och ämne.

Böcker samhälle säkerhet

Så här beskriver Jörgen Holmlund, initiativtagare till författarkvällarna, dessa träffar:

Jörgen Holmlund SRI”Min övergripande drivkraft med att bjuda in till dessa författarkvällar bygger på två saker: Dels en gedigen förutsättning för ökad kunskap i aktuella samhällsteman, dels möjligheten att under trevliga former kunna diskutera dessa nyvunna kunskaper tillsammans med andra i ett utvalt nätverk.”

Jörgen fortsätter:

”Det tillför alltid ett konstant värde med att träffa föreläsare som kan ge en aktuell bild i komplexa samhällsfrågor. Det kan gälla både vapensmuggling, organiserad brottslighet, utanförskapsområden eller situationen i Afghanistan eller Vitryssland. Det som däremot är underskattat är mötet med enskilda författare under motsvarande former. Dessa författare är engagerade personer som under en lång tid närt en idé om att utforska ett intressant område, oavsett om det handlar om fiktiva beskrivningar eller faktiska händelser.”

Välkända och aktuella författare

Först ut är de högaktuella författarna och journalisterna Mathias Ståhle och Jani Pirttisalo Sallinen som i augusti 2021 släppte boken ”Vapensmederna: Männen som beväpnar Sveriges kriminella”.

”När det gäller just vapnens väg in i Sverige, organiserad brottslighet, utanförskapsområden, klaner och hur våra generaler utses och genomför sitt uppdrag finns det synnerligen intressanta lärdomar från författare som utkommit med böcker i närtid – och dessa vill vi att SRI:s kunder ska få träffa och utbyta lärdomar med,” avslutar Jörgen.

Näst på tur är Wictor Phalén  (Generalerna: utvärdering av fem överbefälhavare och 50 flaggofficerare 1986-2015) och avslutar serien gör kriminalkommissarie Anna Tell (Fyra dagar i Kabul, Med ont fördrivas och Norr om Beirut). Fler författare presenteras löpande.

Under hösten och våren kommer SRI:s kunder att få mer information om kommande träffar och respektive träff och tema matchas även mot våra kunders intresse- eller verksamhetsområden.

Självklart följer dessa träffar även rådande restriktioner och rekommendationer och genomförs i en anpassad lokal.

® Scandinavian Recruitment Intelligence 2022 | Skapad av Lightweb