Scandinavian Recruitment Intelligence

Independent security consultants with expertise within:

  • Background checks
  • Protective security & Personnel security
  • Verksamhetsskydd & Insiderprevention
  • Security training
  • Digital reference checking

This is SRI

Scandinavian Recruitment Intelligence (SRI) är ett svenskägt privat företag med en övergripande vision om att bidra till att skapa trygga och säkra arbetsplatser och ett säkrare Sverige. Vi arbetar med människan i fokus och är experter inom området personalsäkerhet.

Sedan 2016 har vi hjälpt arbetsgivare att rekrytera tryggt, säkert och effektivt med hjälp av bakgrundskontroller och andra regulatoriska prövningar, säkerhetsprövningsintervjuer, rådgivning inom säkerhetsskydd och personalsäkerhet, säkerhetsutbildning och digital referenstagning.

Vi har växt snabbt och idag består företaget av ett högkompetent team av konsulter och analytiker med mångårig erfarenhet av underrättelse- och utredningsarbete vid Försvarsmakten, Polisen och den privata sektorn så väl som lång erfarenhet från rekryteringsbranschen och executive search.

Vår samlade erfarenhet gör oss till en stark samarbetspartner för organisationer som vill utveckla säkra, effektiva HR-processer och skapa trygghet i sina rekryteringsprocesser.

Meet our security consultants

Våra säkerhetskonsulter hjälper stora som små organisationer att skapa inre säkerhet och trygga arbetsplatser. Vi kan bistå med rådgivning och strategiskt- och operativt stöd i alla aspekter inom personalsäkerhet.

Läs mer om våra konsulters bakgrund och hur vi kan hjälpa er organisation.

How everything started

SRI grundades av Pierre Gudmundson som är en av Sveriges främsta säkerhetsexperter med gedigen erfarenhet från säkerhetsarbete inom Polisen och Försvarsmakten.

Pierre inledde sin karriär hos Polisen där han bland annat arbetade med utredning av grova brott. Han fortsatte sedan sin karriär som biträdande Säkerhetschef och Underrättelseledare i Försvarsmakten där han arbetade med analys av hotbilder, utvecklade utrednings- och intervjumetodik, utbildade och agerade rådgivare gentemot högre chefer, säkerhetschefer och HR-specialister.

Efter åren i Försvarsmakten gick Pierre över till att arbeta som säkerhetskonsult i den privata säkerhetssektorn och arbetade även där med att förädla underrättelsemetodik vid rekrytering, både ur ett juridiskt och kvalitativt perspektiv.

“Jag har suttit som beställare av bakgrundskontroller i flera positioner och tyckte helt enkelt att underlaget jag fick tillbaka var bristfälligt. Många gånger riktigt dåligt. Det saknades analys och bearbetning och det var obearbetad data som återgavs och det var faktiskt därför som jag startade SRI,” säger Pierre Gudmundson.

Idag erbjuder vi inte bara bakgrundskontroller och företaget består inte bara av Pierre.

SRI har växt snabbt och vi består nu av ett stort och högkompetent team av medarbetare med en gedigen flora av kompetenser. Idag erbjuder vi en bred portfölj av produkter och tjänster som alla syftar till att skapa tryggare och säkrare arbetsplatser – och i förlängningen ett säkrare Sverige.

2022 blev vi även utsedda till Gasellföretag som ett av Sveriges snabbast växande företag.

SRI föddes ur ett behov av högre kvalitet och bättre analys. Resten är historia.

Contact us

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa din organisation?

Kontakta oss så berättar vi mer:

Phone us:

08-30 30 73

Visit us:

Vårt huvudkontor hittar du i centrala Stockholm på Kungsgatan 58.

Send us a message:    ® Scandinavian Recruitment Intelligence | Skapad av Lightweb