Anders Selvehed ny VD på SRI: ”Vi rustar för fortsatt stark tillväxt och ökad efterfrågan inom säkerhetsskydd”

Anders Selvehed och Pierre Gudmundson - SRI
Anders Selvehed (t.v. och Pierre Gudmundson (t.h.)

Vi på SRI har sedan starten 2016 sett en stark årlig tillväxt och 2021 blev ett rekordår på flera plan. Under de senaste åren har efterfrågan på bland annat bakgrundskontroller, konsultstöd och utbildning inom säkerhetsskydd med fokus på området personalsäkerhet ökat kraftigt. SRI gör nu en strategisk förflyttning och utser Anders Selvehed till ny VD.

Förändringen förväntas bidra till fortsatt stark tillväxt samt skapa optimala förutsättningar för SRI att fortsätta utveckla vårt erbjudande inom just personalsäkerhet.

Anders Selvehed är idag operativt verksam delägare i SRI. Anders har mångårig erfarenhet av att bygga bolag och skapa tillväxt inom bland annat rekryterings- och HR-techbranschen.

”De senaste åren har vi fått förtroende att hjälpa många namnkunniga svenska bolag och har i och med detta sett en mycket positiv tillväxt. Nu rustar vi för fortsatt stark tillväxt och för att möta en ökad efterfrågan från marknaden inom säkerhetsskydd och personalsäkerhet. Pierre är en av Sveriges främsta experter inom just personalsäkerhet. Genom den här strategiska förändringen får Pierre ännu större möjligheter att bygga vidare på vårt erbjudande inom dessa viktiga och dagsaktuella områden, säger Anders Selvehed, ny VD på SRI.”

Pierre Gudmundson grundade SRI 2016 och utvecklade då företagets unika metodik för analys och bearbetning av underlag till bakgrundskontroller. Pierre arbetar idag både strategiskt och operativt med personalsäkerhetsfrågor, där han besitter en särskilt djup expertis och bland annat är en uppskattad utbildare och föreläsare.

”Nu i januari trädde ett antal skärpningar kopplade till säkerhetsskyddslagen i kraft, något som ställer ännu högre krav på många svenska arbetsgivare. Det ökade behovet från marknaden i kombination med våra egna ambitiösa tillväxtmål gör att den här förändringen känns helt rätt och även helt rätt i tiden. Anders har en imponerande bakgrund av att bygga bolag med högpresterande team och fantastisk företagskultur. Vi har redan kommit långt i det arbetet och nu är vi redo att ta nästa kliv,” säger Pierre Gudmundson, Partner och tidigare VD på SRI.

Anders Selvehed tillträdde rollen som VD i januari 2022.

® Scandinavian Recruitment Intelligence | Skapad av Lightweb