HR-nätverk utbildas inom bakgrundskontroller och säkerhetsprövning

Under de senaste veckorna har vi på SRI genomfört webinar på ämnet ”Bakgrundskontroller och säkerhetsprövning” för två separata HR-nätverk med ett stort antal deltagare från hela Sverige. Kul och viktigt, tycker vi! Initiativtagare till dessa webinar var Patrik Reman, en välkänd profil i HR-Sverige. Deltagarna representerade alla typer av verksamheter inom både offentlig, statlig, kommunal och privat sektor.

”Vårt syfte med att delta i dessa webinar var att hjälpa många verksamheter att på ett bättre sätt navigera runt Säkerhetsskyddslagen, processen för säkerhetsprövning samt genomförande av bakgrundskontroller samtidigt som man förhåller sig korrekt till laglig grund och GDPR. Verkligen roligt att bli inbjuden och få bidra i dessa viktiga frågor. Jag passar på att tacka alla deltagare för bra engagemang och bra frågor och understryker igen: Kom ihåg att arbeta riskorienterat!” säger Pierre Gudmundson, säkerhetsexpert på SRI.

Webinar - bakgrundskontroller och säkerhetsprövning

Tre viktiga take-aways:

  • Viktigt att genomföra åtgärder mot befattningen, inte människan.
  • Viktigt att skapa den röda tråden och vara riskorienterad i sin logik, säkerställer och underbygger den lagliga grunden.
  • Implementera med kulturbyggande, proaktiv och transparent kommunikation.

Patrik Reman säger:

”Det har varit efterfrågat att få mer insikt i de här frågorna och de flesta i nätverken kände att de hade alldeles för lite kunskap och utbildning i dessa frågor. Det var många frågor och jag kände att vi fick bra svar på alla frågor som vi tar med oss i verksamheterna framöver.”

Är du intresserad av att gå med i detta HR-nätverk? Läs mer här:

Nätverket för Rekrytering: Rekrytering – Sveriges HR Förening (hrforeningen.se)

Vill du att vi på SRI föreläser på ditt event? Hör gärna av dig till Pierre via e-post: pierre@sri.se.
® Scandinavian Recruitment Intelligence | Skapad av Lightweb