Kom igång med bakgrundskontroller i Zerolime

SRI:s bakgrundskontroller är integrerade med rekryteringsverktyget Zerolime. Genom en modern integrationslösning kan du som rekryterar med Zerolime aktivera SRI:s bakgrundskontroller direkt på kandidatkortet i rekryteringsverktyget. Vår steg-för-steg-guide nedan hjälper dig att komma igång.

För att aktivera bakgrundskontroller i Zerolime:

  1. API-nyckel: Börja med att beställa en API-nyckel från oss på SRI Det gör du genom att kontakta vår support via e-post: support@sri.se eller telefon: 08-30 30 73.
  2. Aktivera i Zerolime: Kontakta sedan Zerolimes via support@zerolime.se och be dem aktivera bakgrundskontroller från SRI på ditt konto. Kom ihåg att skicka med API-nyckeln du fått av oss i ditt supportärende. API-nyckeln är länken mellan SRI och Zerolime och möjliggör överföring av data mellan de två systemen.
  3. Beställ din bakgrundskontroll: På kandidatkortet kan du nu se att bakgrundskontroll är tillgängligt som ett alternativ bland de gröna knapparna i högerspalt. Välj den kandidat i rekryteringsuppdraget som du vill bakgrundskontrollera och klicka på knappen Bakgrundskontroll.

    Observera att funktionen Bakgrundskontroll kanske inte finns tillgängligt i de initiala kandidatfaserna Urval och Intressanta, beroende på hur just ert Zerolime-verktyg är konfigurerat. I exemplet nedan är alternativet tillgängligt från fasen Intervju och framåt.

    Bakgrundskontroll Zerolime
  4. Välj kontrollnivå: När du klickat på knappen Bakgrundskontroll behöver du komplettera med kandidatens personnummer samt välja vilken kontrollnivå du önskar på bakgrundskontrollen. 
  5. Färdigt! När bakgrundskontrollen är aktiverad och skickad vidare till oss på SRI kan du se en notering på kandidatkortet som bekräftar att den är beställd.

Om du har frågor eller behöver assistans, kontakta oss gärna via e-post eller telefon. På vår supportsida för arbetsgivare hittar du även svar på många frågor om våra bakgrundskontroller.

Lycka till!

® Scandinavian Recruitment Intelligence | Skapad av Lightweb