Hälsa och friskvård en självklar del av kulturen på SRI

När vi på SRI genomför team-aktiviteter har vi alltid som målsättning att inkludera fysisk aktivitet och rörelse. Vi gillar helt enkelt att röra på oss tillsammans och tycker att det är självklart att sätta medarbetarnas hälsa i första rummet.

Genom åren har hälsa blivit en viktig del av kulturen på SRI – och sjukfrånvaron är idag låg.

För att uppmuntra till fysisk aktivitet och motverka de negativa effekter som stillasittande kontorsarbete kan medföra – inte minst vid arbete i hemmakontor som inte alltid har samma ergonomiska förutsättningar som ett kontor – har vi som arbetsgivare valt att investera i ett flertal hälsofrämjande insatser.

Friskvård på SRI kan vara en utflykt på e-mountainbike
Rätt rustade för team-utflykt på e-mountainbike.

Med den här artikeln hoppas vi både kunna väcka tankar och inspiration hos dig som är arbetsgivare och berätta om våra hälsoinitiativ för dig som kanske är nyfiken på en karriär hos oss.

Ett exempel på hälsofrämjande initiativ i närtid är vår sommar-konferens då vi valde att lära oss att segla tillsammans och även tävla mot varandra i två lag som team building-aktivitet. Vi hyrde två imponerande 50-fots segelbåtar med erfarna skeppare och gav oss ut. Dagen började med ett teori-pass och övning. Efter en lunch till sjöss var det dags att tävla. Först till mållinjen vann den åtråvärda SRI-bucklan.

Rätt rustade för segling i skärgården.
Friskvård i form av tävling med segelbåtar
Fysisk aktivitet blir roligare med ett tävlingsmoment.

För att skapa optimala förutsättningar för detta och för att alla medarbetare skulle vara rustade för omväxlande väder till sjöss och för att skota och kryssa i Stockholms skärgård tog vi kontakt med våra vänner på Henmark som hjälpte oss att fram SRI-friluftskläder. Alla medarbetare fick varsin uppsättning rejäla byxor, varma hoodies, vind-västar och kepsar för att klara av växlande väder ute på sjön. Dessa kläder kom även väl till pass på höstens konferens i Italien när vi cyklade mountainbike och gick på hike i de toskanska bergen.

Friskvård skapar många positiva värden

Aktiviteter som dessa skapar många positiva värden: Vi får möjlighet att bryta av från vardagen och komma bort från skrivbordet, lära känna varandra bättre, prata, diskutera idéer och produktutveckla – samtidigt som alla gör varsin ordentlig insättning på hälso-kontot.

SRI:s recept för friskvård och välmående medarbetare:

  • Alla medarbetare uppmuntras att träna på arbetstid.
  • Vi bjuder regelbundet in till gruppträning med PT och träningsutmaningar med fokus på inkludering så att alla, oavsett kondition och tidigare erfarenhet av träning, kan delta.
  • Vi investerar i träningskläder och annan utrustning för ett aktivt liv som våra medarbetare får i syfte att skapa förutsättningar för träning och välmående.
  • Hälso-kulturen drivs organiskt av medarbetarna själva som bland annat startar Teams-grupper och annat för att peppa varandra och uppmuntra till promenader, löpning med mera.
  • Alla medarbetare får möjlighet att utnyttja det största möjliga beloppet för friskvårdsbidrag.
Friskvård och aktiva medarbetare på SRI
Team SRI på vandring som aktivitet i samband med en konferens.
® Scandinavian Recruitment Intelligence | Skapad av Lightweb