Hur effektiviserar man bakgrundskontrollprocessen med sin leverantör?

Siffror visar på att cirka 41% av företag som genomför bakgrundskontroller har en önskad om att effektivisera sina processer med sin leverantör. För att lyckas åstadkomma detta erbjuder vi här några snabba tips som hjälper er att effektivisera bakgrundskontrollprocessen.

Bakgrundskontroll - SRI

5 tips för att effektivisera bakgrundskontrollprocessen:

  1. Det första steget är att fundera när i rekryteringsprocessen som bakgrundskontrollen aktiveras, är det möjligt att aktivera detta tidigare för att på sätt bli mer effektiva?
  2. Det andra steget är att se över sin leverantör. Kan de möta de behov som ni på ert företag har? Ger de er möjlighet att utforma kontrollen efter den informationen som ni behöver ha?
  3. Vidare är det högst relevant att välja en leverantör som har en GDPR-säker process så att ni som slutkund inte behöver fundera kring intresseavvägning eller samtyckes-processer. Om er leverantör tar GDPR-frågan på allvar så bör den även ta ansvar för detta. Det är så klart en enorm tidsbesparing men också tryggt då de följer lagen sedan den 25 maj 2018.
  4. Välj en leverantör där samtycket hanteras genom exempelvis Bank-ID istället för signering och vidimering på blanketter, då ökar hastigheten. Det blir också en förbättrad kandidatupplevelse. Trots dessa enkla delar visar undersökningar att endast ett fåtal leverantörer uppfyller och tar ansvar för dessa viktiga områden.
  5. Det sista att tänka på är att all nödvändig och initial information finns korrekt och kontrollerad när du lägger din beställning. Make a list, check it twice. Det förhindrar övriga och onödiga förseningar.

För oss på Scandinavian Recruitment Intelligence så är effektiviteten och kandidatupplevelsen av allra största vikt samtidigt som kvaliteten ska bibehållas.

Vi har utvecklat ett system som tar tillvara på alla dessa punkter. Vår målsättning är enkel, vi ska vara leverantör av bakgrundskontroller och med en kvalitet av världsklass! Där vi värnar om den personliga integriteten samtidigt som vi håller högsta nivå på våra bakgrundskontroller tack vare en väl utvecklad metod.

För oss är det viktigt att både kunder och kandidater upplever våra bakgrundskontroller som smidiga, snabba och får sina behov sedda.

Vill du veta mer hur vi gör detta och hur vi kan hjälpa er, hör av dig till oss på contact@sri.se eller slå en signal så berättar vi gärna!

® Scandinavian Recruitment Intelligence | Skapad av Lightweb