Inför ”den andra vågen” vill vi än en gång bidra till att mota Olle i grind

När Coronapandemin var ett faktum i Sverige i våras tog vi på SRI ett beslut om att öppna upp vår tjänst för digital referenstagning och erbjuda den helt kostnadsfritt till verksamheter som verkar inom- eller rekryterar till samhällsviktig verksamhet.

Under månaderna som gått sedan dess har vi kunnat hjälpa både regioner, sjukhus och privata vårdföretag att snabbt komma igång med digital referenstagning och därmed avlasta hårt ansatta rekryteringsfunktioner runt om i landet och hjälpa dem spara och omfördela värdefull tid.

Nu är det viktigt att vi alla hjälps åt och vi på SRI vill så klart bidra så mycket vi kan än en gång.

Digital referenstagning - Samhällsviktig verksamhet

Nu är den kalla årstiden är här med allt vad det innebär. Tyvärr så tyder det mesta på att den vida omtalade ”andra vågen” av Covid-19 är här.

Vi vet att det är många som just nu sliter hårt för att säkerställa att de har tillräcklig bemanning för samhällskritiska positioner inför vad man befarar komma skall. Många av de hjältar inom vården som slitit hårt under de första månaderna av pandemin har inte heller har kunnat återhämta sig helt.

Antalet bekräftade coronasmittade har ökat stadigt varje vecka sedan början av september, exempelvis har Norrtälje sjukhus men även andra sjukhus redan gått upp i stabsläge. Vecka 40 såg sjukvården generellt ungefär tre gånger så många fall som vecka 35.

Coronapandemin är inte heller längre koncentrerat till större orter. Spridningen och antalet fall har ökat kraftigt i Blekinge, Gotland, Gävleborg, Halland, Jämtland Härjedalen, Norrbotten, Skåne, Stockholm, Uppsala, Värmland, Örebro och Östergötland.

Gratis digital referenstagning i kampen mot Corona

Som företag, med vår bakgrund från samhällsnytta inom Försvarsmakten och Polisen, har vi som yttersta syfte att bidra till ett säkrare Sverige. Därför är det självklart för oss att bidra så mycket vi för att bidra till att ”mota Olle i grind” – så nu gör vi det igen.

Vi erbjuder än en gång alla verksamheter som bidrar till rekrytering och bemanning av personer inom samhällsviktig verksamhet att använda Referenstagning.se under de kommande kritiska månaderna.

Läs mer:
Digital referenstagning underlättar rekrytering i krisläge på Karolinska

Så funkar det:
Så går digital referenstagning till

Kom igång:
Om du vill veta mer om initiativet eller komma igång, kontakta oss.

Hur digital referenstagning hjälpte samhällsviktig verksamhet under våren

Under våren fick vi förtroendet att hjälpa Karolinska Universitetssjukhuset och andra samhällsviktiga verksamheter med referenstagning i stor skala. Allt som allt passerade cirka 2500 referenser för Covid-relaterade rekryteringar via vårt verktyg.

I och med att en digital referenstagning kan aktiveras på ca en minut (jämfört med den timme som en traditionell referenstagning ofta tar) och färdigskrivna referenstagningsrapporter sammanställs automatiskt så kunde ett närmast oräkneligt antal viktiga arbetstimmar både sparas och omfördelas till andra viktiga delar av rekryteringsprocessen.

Initiativet innebar även att redan hårt belastade rekryteringsfunktioner kunde samverka mer effektivt med hjälp av digitala funktioner samtidigt som de kunde bibehålla en högre nivå av säkerhet i sina rekryteringsprocesser.

Jag hoppas att vi med detta kan dra vårt strå till stacken och bidra till att Sverige är tillbaka på fötter så snart som möjligt.

Välkommen att höra av dig till mig (pierre@sri.se) eller min kollega Peter Helin (peter@sri.se) som ansvarar för digital referenstagning hos oss om du vill veta mer.

 

® Scandinavian Recruitment Intelligence | Skapad av Lightweb