Behov av bättre bakgrundskontroller och digitalisering av komplext säkerhetsarbete ledde till Gasell-utnämning 

Efterfrågan på bakgrundskontroller bland arbetsgivare har ökat kraftigt under de senaste fem åren. Samtidigt har kraven på andra typer av prövningar såsom säkerhetsprövningar och andra regulatoriska prövningar skärpts avsevärt. Därmed har även ett större behov av stöd och säkerhetsutbildning utkristalliserat sig inom många verksamheter.  

De ökande behoven och de skärpta kraven var något som som Anders Selvehed, Dennis Unefäldt, Johan Hasslert och Pierre Gudmundson, partners på SRI, tagit fasta på när de utvecklat företaget från starten 2016 i en skrubb på Gärdet i Stockholm till att 2022 bli utsett till Gasell-företag och placera in på plats sju i Stockholmsregionen.

Gasellföretag 2022 - SRI

Pierre Gudmundson, SRI:s grundare, berättar att han valde att starta SRI mycket på grund av att han såg ett behov av bakgrundskontroller med både bättre kvalitet och snabbare leveranstid:

”Under mina år inom Polisen och Försvarsmakten beställde jag ofta bakgrundskontroller av privata aktörer. Jag upplevde många gånger att det saknades viktiga delar i de leveranser jag fick och dessutom tog det ofta lång tid, vilket kunde sinka mig i mitt arbete. Det var tydligt att det fanns en öppning på marknaden. 2016 föddes SRI och året därpå träffade jag Anders, Dennis och Johan. Vi insåg snabbt att kombinationen av våra kompetenser och erfarenheter var som hand i handske.”  

”Vi bestämde oss tidigt för att bygga ett bolag där spetskompetens, kvalitet och förtroende stod högst upp på dagordningen, i kombination med digitala, smarta och säkra lösningar,” säger Johan Hasslert.  

Visionen står fast även idag och våra kunder bekräftar år efter år att vi ger dem det de behöver, när de behöver det,” säger Dennis Unefäldt och fortsätter: ”Skillnaden nu jämfört med 2016 är att vi är betydligt fler, vi har knutit till oss ett fantastiskt team med en bred flora av spetskompetenser och vårt erbjudande både har utvecklats och breddats.” 

På den vägen är det, och sedan dess har SRI växt snabbt under senaste åren och lanserat både en populär e-learningtjänst för säkerhetsutbildningar och flera digitala tjänster som radikalt har förändrat hur organisationer arbetar med säkerhet vid rekrytering, säkerhetsskydd och regulatoriska prövningar.  

Inom kort lanserar vi vår senaste tjänst Uppföljande säkerhetsprövning – en efterlängtad tjänst som förutspås lösa en av de största utmaningarna för verksamheter som lyder under säkerhetsskyddslagen: Årlig cyklisk uppföljning av personal i säkerhetsklassade befattningar. 

”Vår vision från början med SRI var att göra det viktiga och stundtals komplexa säkerhetsarbetet enkelt och automatiserat. Dels för den som ska rekrytera eller utveckla personal, men framför allt för den som ska granskas eller inplaceras. Vi har mycket kvar att göra men så här långt tycker jag att vi verkligen har lyckats. Vi ska fortsätta att växa utifrån begreppet ”Security-as-a-Service”. Regulatoriska krav ska inte vara tunga och svåra att efterleva för våra kunder,” säger Anders Selvehed. 

”Att vi nu uppnått de kriterierna som krävs för att bli en Gasell känns helt fantastiskt. Samtidigt måste jag sticka ut hakan och säga att jag inte är förvånad!” avslutar Pierre. 

® Scandinavian Recruitment Intelligence | Skapad av Lightweb