SRI introducerar automatiserad uppföljande LFD-prövning

I oktober 2018 trädde den nya Lagen om Försäkringsdistribution (LFD) i kraft. Nu, några år senare är det hög tid för många försäkringsförmedlare att genomföra förnyade kontroller på sina anställda.

SRI hjälper redan idag flera av Sveriges stora försäkringsförmedlare med LFD-prövning i vår digitala och högkrypterade portal. Inom kort lanserar vi även automatiserad uppföljande LFD-prövning i samma trygga IT-miljö.

Uppföljande LFD-prövning

”Den här utvecklingen är sprungen ur ett behov från en av våra kunder som kontrollerar flera hundra medarbetare varje år. Den tidigare analoga, initiala LFD-kontrollen av medarbetare varit en mycket ansträngande och tidskrävande process för dem, något som underlättades avsevärt när de valde att digitalisera processen tillsammans med oss,” säger Anders Selvehed, Partner på SRI och ansvarig för våra LFD-tjänster.

Den nya tjänsten innebär att organisationer som lyder under LFD kommer att – i samband med att den första LFD-prövningen aktiveras – även kunna schemalägga en uppföljande prövning som aktiveras automatiskt.

”När tiden för regulatorisk uppföljning nu börjar närma sig med snabba steg bad vår kund, och även flera andra kunder, oss att undersöka möjligheten att digitalisera det uppföljande arbetet också – och det har vi gjort nu. Vi är spända av förväntan och samtidigt övertygade om att vårt sätt att erbjuda uppföljande LFD-prövningen ska spara tid och skapa både effektivitet, kontroll och transparens i processen,” avslutar Anders Selvehed.

Fördelar med Uppföljande LFD-prövning från SRI:

  • Mer tidseffektivt: Arbetsgivaren kan enkelt schemalägga den uppföljande kontrollen i samband med att den initiala kontrollen beställs och behöver sedan inte oroa sig för att hålla koll på att uppföljning blir inbokad.
  • Bättre kontroll: Arbetsgivaren bestämmer själva hur ofta den uppföljande kontrollen ska genomföras och vilka kontrollpunkter som ska följas upp och kontrolleras igen. LFD-administratören hos arbetsgivaren kan sedan se en översiktsbild över tid som visar vilka medarbetare som har en pågående prövning, vilka som är schemalagda framåt samt vilka som är arkiverade.
  • Enklare för medarbetaren: Medarbetaren får per automatik en förfrågan om godkännande till uppföljande prövning och hela processen kan skötas digitalt.

Den nya tjänsten Uppföljande LFD-prövning beräknas vara lanserad under första kvartalet 2022.

Vill du veta mer? Kontakta oss via info@sri.se eller via telefon: 08-30 30 73

® Scandinavian Recruitment Intelligence | Skapad av Lightweb