Uppföljande säkerhetsprövning, vad är det?

Under maj månad genomförde vi en unik och mycket uppskattad utbildning hos en av våra kunder. Utbildningen granskades även av relevanta myndigheter som gav en stor ”tummen upp”, vilket såklart var väldigt glädjande! Inom ramen för säkerhetsskyddslagen har arbetsgivarorganisationen en skyldighet och ett ansvar att genomföra säkerhetsprövning av personal som ska inplaceras i en säkerhetsklassad befattning, före men i samband anställning.

Men sen då, löpande under anställningen?

Jo då har faktiskt organisationens chefer ett mycket stort ansvar, att följa upp, monitorera och skapa förutsättningar för att tidigt kunna observera när en medarbetare behöver stöd eller då denne avviker från ”normalbilden” på ett sätt som skulle kunna innebära säkerhetsrisker i förlängningen.

Så hur ska cheferna kunna åstadkomma detta på ett effektivt och hållbart sätt, vilka verktyg behöver de och hur kan man utbilda i detta? Är du och din organisation intresserad av att höja kompetensen och förmågan hos hos dina chefer och i din organisation för det som kallas för uppföljande säkerhetsprövning?

Kontakta oss gärna så berättar vi mer!

Skrivet av: Pierre Gudmundson, grundare av SRI

® Scandinavian Recruitment Intelligence | Skapad av Lightweb