Digitalisering av komplext säkerhetsarbete ledde till Gasell-utnämning för andra året i rad

I början av förra året kunde vi stolt berätta att SRI blivit utsedda till Gasellföretag 2022 tack vare vår kraftiga tillväxt. Denna tillväxt var ett direkt resultat av bland annat marknadens ökande behov av bättre bakgrundskontroller och säkerhetsprövningar, ett stort förtroende på marknaden och vårt arbete med att utveckla smarta och säkra digitala tjänster som underlättar komplext säkerhetsarbete och regelefterlevnad.

Nu har vi gjort det igen! SRI är utsedda till Gasellföretag även för 2023.

I den här artikeln delar SRI:s Partners Pierre Gudmundson, Dennis Unefäldt, Anders Selvehed och Johan Hasslert med sig av några av de faktorer som har resulterat i att vi blivit Gaseller igen.

Dagens Industri Gasellföretag 2023
SRI utsedda till DI Gasell 2023 - för andra året i rad

Från vänster: Pierre Gudmundson, Dennis Unefäldt, Anders Selvehed och Johan Hasslert

Fortsatt stort fokus på utveckling av digitala tjänster

Under året som gått har vi på SRI bland annat fortsatt att utveckla våra befintliga digitala tjänster, vår portal, med både nya funktioner och nya lager av säkerhet. Vi utvecklade och lanserade även en digital kunskapsbank och omvärldsbevakningstjänst i början på året och under hösten gjorde vi vår största produktlansering någonsin då vi lanserade tjänsten Digital uppföljande säkerhetsprövning.

”Vi fortsätter att vara kunddrivna och ha örat mot rälsen för att fånga upp våra kunders behov kopplat till digitalisering, effektivisering, säkerhet och regelefterlevnad. Digital uppföljande säkerhetsprövning är för många ett helt nytt sätt att arbeta med dessa säkerhetsprövningsprocesser, därför är det glädjande att responsen sedan lansering har varit så positiv och att det är så många verksamheter som hör av sig och vill veta mer,” säger Johan Hasslert, Partner och ansvarig för produktutveckling på SRI och fortsätter:

”Sedan är det så klart även väldigt glädjande att ett flertal namnkunniga verksamheter redan har kommit igång efter att ha sett värdet i att vi nu även kan hjälpa dem att hantera deras uppföljande regulatoriska processer på ett smidigt och säkert sätt och även långtidslagra deras data i en säker och ändamålsanpassad IT-miljö.”

Ökad efterfrågan på fler typer av digitala tjänster inom personalsäkerhet

Sedan starten 2016 i en skrubb på Gärdet i Stockholm har mycket förändrats. Bland annat har både SRI:s team växt i storlek och utvecklats mycket – och så även produkt- och tjänsteportföljen.

”Det har varit en fantastisk resa att vara med på så här långt. Att bli utsedd till Gasell baseras bland annat på tillväxt och när vi analyserar vilka faktorer vår framgång är sprungen ur så återkommer vi till samma saker: vårt högkompetenta team av analytiker, researchers och säkerhetsrådgivare som konsekvent levererar förstklassiga beslutsunderlag till våra kunder, både snabbt och säkert – med hjälp av vår Security-as-a-Service-portal som verktyg. Detta har resulterat i att våra kunder både återkommer till oss år efter år, och berättar för andra bolag och rekommenderar oss.

Vi ser även att många av våra kunder aktiverar fler tjänster i vår portfölj. Kunder som till en början endast avropat bakgrundskontroller aktiverar nu ytterligare tjänster såsom digital referenstagning, e-utbildningar och omvärldsbevakning.

Under året som gått har vi, tack vare förtroendet som marknaden ger oss, kunnat knyta till oss ett flera riktiga ”nyp-mig-i-armen-kunder” – bolag som både ses som topprankade arbetsgivare och som är viktiga för Sveriges samhällsfunktioner och säkerhet i dessa utmanande tider. Många av dessa väljer att aktivera en hel palett av våra tjänster. Det känns väldigt bra att vi också kan bidra genom dem,” säger Dennis Unefäldt, Partner och försäljningsansvarig på SRI.

Gasell-diplomen står prydligt uppradade på SRI-kontoret

Det är inte bara efterfrågan på digitala tjänster inom personalsäkerhet som har ökat. Ökade krav från myndigheter och det rådande omvärldsläget har även gjort att behovet av rådgivning, utbildning och medvetandehöjande insatser har blivit större under de senaste åren.

”Under det gångna året har vi varit ute mer än någonsin tidigare och föreläst på konferenser, i nätverksgrupper och hos enskilda verksamheter. Behovet av kunskap är stort där ute. Därför känns det lite extra kul att vi kunnat ”tappa vår kunskap på flaska” och tillgängliggöra den genom vår kunskapsbank – en resurs som fler och fler upptäcker och uppskattar.

Att bli utsedd till Gasell för andra året i rad är så klart roligt, men det är arbetet bakom och det värde som våra kunder uttrycker att vi bidrar med genom våra olika insatser – och vetskapen om att vårt arbete gör skillnad för både säkerheten i enskilda verksamheter och för Sverige – som gör att det kittlar lite extra,” säger Pierre Gudmundson, Partner på SRI och senior säkerhetsrådgivare.

”Vi är självklart oerhört stolta över att ha blivit utsedda till Gasellföretag ännu en gång, inte minst med tanke på att 2023 var ett utmanande år på många sätt för världen, för Sverige och för många svenska verksamheter. Den här utmärkelsen är ett tydligt kvitto på det fortsatta förtroendet att producera och hantera verksamhetskritiska beslutsunderlag som vi får från fler och fler svenska verksamheter,” säger Anders Selvehed, Partner och VD på SRI och fortsätter:

”Vi har fortsatt att outtröttligt utveckla nya tjänster för säkerhet centrerad kring människan och regulatoriska krav och kommer att fortsätta att lansera nya innovativa lösningar även under 2024.

Under året kommer allt uppföljande och preventivt personalsäkerhetsarbete att bli A och O – och att bygga en stark säkerhetskultur och en medvetenhet kring hot, risker och det rådande omvärldsläget är en avgörande faktor i detta arbete. Säkerhetsfunktionen kan inte göra allt, alla måste bidra,” avslutar Anders.

® Scandinavian Recruitment Intelligence | Skapad av Lightweb