Våra mest lästa artiklar 2021

Under det gångna året har tusentals personer besökt vår blogg och läst våra artiklar där vi delar med oss av kunskap och inspiration, omvärldsbevakar och där våra säkerhetsexperter uttalar sig om aktuella ämnen inom de olika områden som vi brinner mest för: Ett säkert Sverige och en säker omvärld, Säkerhetsskydd och personalsäkerhet, Bakgrundskontroller, Säkerhetsutbildning och Digital referenstagning.

Nu är det nytt år och du som följer oss kan räkna med att vi fortsätter att dela med oss av så mycket kunskap, inspiration och omvärldsbevakningar vi kan under året. Men, innan vi lämnar 2021 bakom oss helt delar vi med oss av våra fem mest lästa artiklar från 2021.

Säkerhetsblogg - mest lästa artiklar 2021

Här hittar du våra fem mest lästa artiklar 2021:

 1. Vad är VUCA?
  I en av våra mest lästa artiklar från förra året svarar vi helt enkelt på frågan Vad är VUCA? – en förkortning och ett begrepp som dykt upp allt oftare i bland annat medierapportering från vår osäkra och komplexa omvärld.
 2. Digitalisering: Experterna om digitala HR-processer, trender och verktyg inför 2021
  Inför det nya året 2021 bad vi ett antal HR- och digitaliseringsexperter att trendspana kring vilka trender som skulle bli heta under det kommande året och samtidigt tipsa om spännande digitala tjänster för HR. Artikeln blev väldigt uppskattad och lästes frekvent under hela förra året.
 1. SRI:s säkerhetsexperter om hotet mot Sverige, Säkerhetsskyddslagen och vår osäkra omvärld
  I den här lite mer omfattande artikeln fick våra egna säkerhetsexperter reflektera över de interna och externa hot som Sverige och omvärlden står inför efter pandemin och under kommande år. Hot från kriminella nätverk, våldsbejakande extremism, insiderproblematik såväl som påverkan från främmande makt har varit vida omskrivna under de senaste åren. Samtidigt fick våra experter möjlighet att reflektera kring innebörden av de föreslagna förstärkningarna av Säkerhetsskyddslagen som nu trätt i kraft.
 1. Är en bakgrundskontroll att jämföra med ”Registerutdrag” och statliga ”säkerhetsprövningar”?
  SRI:s säkerhetsexpert Pierre Gudmundson förklarar de olika begreppen bakgrundskontroll, Polisens registerutdrag och den statliga säkerhetsprövningen och vilka skillnaden är mellan dessa olika kontrollverktyg.
 1. Behovet av bakgrundskontroller ökar i Sverige – Vad beror det på?
  I den här artikeln belyser vi faktumet att behovet av bakgrundskontroller har ökat kraftigt bland svenska arbetsgivare på senare år och lyfter fram ett antal anledningar och omvärldshändelser som påverkar detta.

Trevlig läsning och välkommen att följa oss på vår blogg även under 2022!

® Scandinavian Recruitment Intelligence | Skapad av Lightweb